Τ' άστρα
δεν έχουν δάκρυα
για τις ρυτίδες μου.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...

                   «Αγαπητοί μας ακροατές καλή σας μέρα.
    Αγίου Παταπίου σήμερα και της οσίας Καλιρρόης, μεγάλη η χάρη τους, σωτήριον έτος 2020, ο καιρός είναι καλός, μια συνηθισμένη ανοιξιάτικη μέρα, με ένα μικρό βαρομετρικό χαμηλό να μας επηρεάζει από αύριο, και όλοι εμείς εδώ σας ευχόμαστε από καρδιάς υγεία και ευτυχία.
    Ακούτε το «Ράδιο Γαλήνη», και συνδεόμαστε αμέσως με τον ρεπόρτερ μας Ευτύχιο Συφοριασμένο για τις πρωϊνές μας ειδήσεις».

    «Ανακοινώθηκε σήμερα από τον κ. Παπανδρέου το 835ο σχέδιο για την σταθεροποίηση και ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.
    Όπως θα ενθυμούνται οι ακροατές μας, η Ελληνική Κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ενσωματώθηκε στο 758ο σχέδιο σταθεροποίησης, παίρνοντας υπ’ όψιν και τις γνώμες ειδικών επιστημόνων, καθιέρωσε την υποχρεωτική σίτιση των Ελλήνων για 4 φορές τουλάχιστον εβδομαδιαίως, με φασόλια των ποικιλιών χάντρες, γίγαντες και γυφτοφάσουλα.
    Μετά την ικανοποιητική επιτυχία που είχε το μέτρο στην σταθεροποίηση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, σήμερα, με νεώτερη πράξη, καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός των φασιόλων ανά μερίδα που επιτρέπεται, ήτοι στους 30 φασιόλους για τις χάντρες, στους 15 για τους γίγαντες και στους 40 για τα γυφτοφάσουλα, ενώ συγχρόνως, με νέο σχέδιο νόμου που κατετέθη σήμερα στη Βουλή, το ποσόν που δίδεται δωρεάν για την αλλαγή κουφωμάτων στις παλαιές οικίες θα αυξηθεί, ώστε να περιλαμβάνει και εργασίες ηχομόνωσης και εξαερισμού, δι’ ευνοήτους λόγους.
    Δυστυχώς όμως, μετά την αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, ο μέσος όρος ζωής εκτοξεύτηκε στα 110 χρόνια, δημιουργώντας εκρηκτικές πιέσεις στο ασφαλιστικό.
    Ο κ. Λοβέρδος εισηγήθηκε στην κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε εκτάκτως, την καθιέρωση  πλαφόν στην επιβίωση των Ελλήνων, προς ανακούφιση των ταμείων, αλλά τελικά απεφασίσθησαν τα εξής:
    α) Η ηλικία συνταξιοδότησης διαμορφώνεται στα 98 χρόνια εφόσον υπάρχει ανήλικο τέκνο και στα 105 κανονικά.
    β) Για κάθε έτος πρόωρης συνταξιοδότησης θα αφαιρείται το 30% της σύνταξης.
    γ) Δίδονται γενναία κίνητρα δια την εθελουσίαν έξοδον των ηλικιωμένων από τον μάταιο τούτο κόσμο, και συγκεκριμένα:
    1) Έκπτωση φόρου 600 ευρώ ετησίως επί 3ετίαν στα τέκνα των «εξοδούχων».
    2) Η εξόδιος ακολουθία των μεταστάντων θα γίνεται απαραιτήτως στους Μητροπολιτικούς ναούς με όλους τους πολυελαίους αναμμένους.
    3) Σε περίπτωση εθελουσίας εξόδου και των 2 γονέων η έκπτωση φόρου διπλασιάζεται, ενώ θα υπάρχει και δωρεάν άναμμα καντηλιών και περιποίηση τάφου έως της ανακομιδής των οστών.
    4) Τα τέκνα που θα δώσουν μίαν μικράν ώθησην δια την  « έξοδον» των αγαπημένων γονέων τους,θα έχουν επιπλέον φορολογική ελάφρυνση 300 ευρώ.
    (Η Εκκλησία ανακοίνωσε πως θα συνδράμει και αυτή, όπως πάντα, κάνοντας υπερωρίες, ζητώντας όμως ένα μικρό επίδομα και την έκπτωση των εξόδων (πολυέλαιοι, κεριά, λαμπάδες κλπ) από την φορολογία της, η οποία είναι εξοντωτική).
    Η Κομισιόν και το ΔΝΤ, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Πάγκαλου και Λοβέρδου, πρότειναν τα τέκνα να μπορούν να «βοηθήσουν» και άλλους να εξέλθουν, όπως συμπεθέρους, συνυφάδες, γείτονες κλπ, πράγμα που απέρριψε οργισμένα ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος υπενθύμισε το δίλλημα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», διευκρινίζοντας ότι τώρα αισθάνεται πιο σοσιαλιστής από ποτέ, και δεσμεύτηκε πως το μέτρο θα εφαρμοσθεί μόνο για τους συγγενείς 1ου βαθμού, ενώ συγχρόνως ανακοίνωσε την κατάργηση της βίζας και με τις νήσους Φερόες, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.
    Εν τω μεταξύ, παρά την αδιαμφισβήτητη βοήθεια που προσέφερε το δίχτυ προστασίας ΕΕ-ΔΝΤ στην αποκλιμάκωση των spreads, τα οποία σήμερα κινούνται στα όρια του 78%, με τάσεις περαιτέρω αποκλιμάκωσης, ο κ. Παπανδρέου δημοσιοποίησε την αποχώρησή του από αυτό και την πρόθεσή του να βάλει ένα όπλο, ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως, πάνω στο τραπέζι, ώστε να κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας τους κερδοσκόπους.
    Μετά λοιπόν εβδομαδιαία διατροφή με ενισχυμένες μερίδες γυφτοφάσουλων, ο κ. Αντιπρόεδρος παίρνει σήμερα τη θέση του πάνω στο τραπέζι.
    (Το τεχνικό πρόβλημα, πού θα βρεθεί τραπέζι να συγκρατήσει τον ασυγκράτητο, έχει επιλυθεί από έλληνες επιστήμονες με την βοήθεια ξένων ειδικών).
    Ένα καινούργιο πρόβλημα όμως φαίνεται να προβληματίζει τους αρμόδιους υπουργούς.    Συγκεκριμένα, από τριμήνου περίπου, παρατηρείται μεγάλη άνοδος της τιμής των φασιόλων, ιδίως της κατηγορίας των γυφτοφάσουλων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Κυβέρνησης, που ανακοίνωσε την διενέργεια σαρωτικών ελέγχων στην αγορά με στόχο την συγκράτηση των τιμών, κατά το λίαν επιτυχημένο παράδειγμα της βενζίνης, η οποία σήμερα παραμένει επί 6 συνεχόμενες ώρες εις την αυτήν τιμήν, με πτωτικές μάλιστα τάσεις, δημιουργώντας αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο, ότι δεν θα υπερβεί την μέση σημερινή τιμή των 7,65 ευρώ/λίτρο.
    Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ πάντως, επέστησε την προσοχήν της κυβέρνησης στο μεγάλο ποσοστό συμμετοχής των μεταναστών στην εν λόγω αύξηση της τιμής των γυφτοφάσουλων, με την προτίμηση που επιδεικνύουν στην συγκεκριμένη ποικιλία, τέτοιοι γύφτοι που είναι.

    Θα κλείσουμε το δελτίο μας αγαπητοί μας ακροατές με μία εύθυμη πινελιά, τόσο απαραίτητη στην εποχή μας.
    Σας μεταφέρω λοιπόν το ανέκδοτο που ακούγεται πολύ τελευταίως.

    «Μια χήρα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της. Ιούλιος μήνας ήταν, ζέστη, σκασίλα, ανοιχτή η μπαλκονόπορτα, όταν η χήρα, πάνω στο γλυκοϋπνι, βλέπει μια σκιά στο μπαλκόνι.
    -Παναγία μου, σκέφτεται, κλέφτης είναι. Να φωνάξω βοήθεια; Μπα, ας δω καλύτερα τι θα γίνει.
    Μετά ο κλέφτης μπαίνει μέσα στο δωμάτιο.
    -Βαγγελίστρα μου, σκέφτεται η χήρα, σίγουρα κλέφτης είναι, να βάλω τις φωνές; Μπα, ας δω καλύτερα τι θα γίνει μετά.
    Παραμετά ο κλέφτης πάει στο κρεβάτι της.
    -Άϊ Γιώργη στρατηλάτη μου βοήθεια, ξανασκέφτεται η χήρα, θα με σκοτώσει σίγουρα αυτός, πρέπει να φωνάξω,…αλλά πάλι,... ας δω καλύτερα τι θα γίνει μετά.
    Στο τέλος ο κλέφτης της βγάζει τη ρόμπα, της βγάζει το βρακί, να μη τα πολυλογούμε της κάνει τα ακατανόμαστα και εξαφανίζεται απ’ το δωμάτιο.
    -Ρε συ, σκέφτεται η χήρα, αυτός με απαύτωσε, βοήθειααααα, σηκώνει το χωριό με τις φωνές της.

    Το ανέκδοτο το λένε χαζογελώντας κάτι περίεργοι αριστεροί, όταν διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι 40% και πάνω των Ελλήνων δείχνει ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί.
    Σάματι όμως τους καταλαβαίνει και κανείς αυτούς, με τέτοια περίεργα γούστα που έχουν!
                       Την καλημέρα μου σε όλους σας».

3 σχόλια:

  1. Εγώ σήμερα θα μαγειρέψω γυφτοφάσουλα που είναι και περισσότερα, στη μεγάλη χύτρα, ορίστε να φάμε...
    Α ναι, από αύριο βγαίνω σε κανονική σύνταξη (στα 105), μόλις χθες ενηλικιώθηκε το πρωτότοκο...
    Κι αυτή η γριά πάλι, αν δεν φώναζε μπορεί ο κλέφτης να ξαναρχόταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω στο 999ό συνέδριο να με εγκρίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρά Αλατάκαινα,τις επικεφαλίδες, ως όφειλες να θυμάσαι, τις κανόνισες ΕΣΥ, καθ΄ότι εγώ δεν σκαμπάζω από αυτά.
    Μη φοβάσαι, κανένας δεν σου παίρνει τη δόξα, άντε μη πω τίποτα χειρότερο.
    Υ.Γ. Έλα να τις διορθώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή